Welkom bij de funQ Simchallenge

Hierbij organiseert funQ online wedstrijden. Deze wedstrijden zijn een verlengde van de activiteiten die FunQ organiseert op circuit. Op deze manier proberen we het plezier van het rijden met de Ginetta aan te bieden, ook op dagen dat we niet op circuit zijn. We organiseren online simulator wedstrijden waar de deelnemers in een vriendschappelijke sfeer elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen racen van thuis uit op hun race-simulator. Het uiteindelijke doel is om de deelnemers via de e-sports simulator wereld in contact te brengen met de echte Ginetta racewagen. Zo willen we deelnemers uiteindelijk in contact brengen met het echte werk. Van de simulator naar de racebaan! U kan het reilen en zeilen van deze challenge volgen op facebook simchallenge.

  1.     Praktisch afspraken
  2.     Algemeen

Bij de wedstrijden vragen we alle deelnemers om zich op een correcte manier te gedragen. Dat wil zeggen dat close racing is toegestaan, maar geen opzettelijk contact. Er zal een admin van funQ toezien tijdens de wedstrijd, en indien hij dit nodig vindt deelnemers diskwalificeren.  Deze beslissingen zijn permanent, en niet bediscussieerbaar. Klachten over rijders die zich niet correct gedragen hebben kunnen na de wedstrijd via bericht over gemaakt worden.

  1.     Deelnamekosten

Er zullen zowel gratis als betalende wedstrijden georganiseerd worden. Bij betalende wedstrijden zal er steeds een prijs te verdienen zijn voor de winnaar van de wedstrijd.  Indien personen deelnamekosten betalen, en onvoorzien niet kunnen deelnemen aan de wedstrijd, door eender welke reden, worden de deelnamekosten nooit teruggestort. Indien meer dan 75% van de deelnemers niet is gestart, wordt het tijdstip van de wedstrijd verplaatst.

  1.     Prijzen

Bij de betalende wedstrijden zijn er prijzen te winnen. Deze prijzen bestaan uit  waardebonnen van funQ, waarmee je diensten kan betalen uit het aanbod van funQ. Zo kan je mee op circuit met de auto’s als passagier of als piloot! Je kan waardebonnen opsparen en combineren om je circuitdroom waar te maken. Deze waardebonnen zijn niet inwisselbaar voor geld, en zijn enkel geldig  voor de datums  aangeduid door funQ. We bekijken dan samen de agenda en bepalen waar er een plaats vrij is om uw circuitervaring in te plannen. Hierbij gelden de algemene regels van funQ, en hebben betalende klanten steeds voorrang. Waardebonnen zijn persoonlijk en kunnen niet overgedragen worden aan andere personen.

    Technisch

  1.     Simulator software

Er wordt gebruikt gemaakt van Assetto Corsa. Deze software kan het makkelijkst via Steam aangekocht worden: https://store.steampowered.com/app/244210/Assetto_Corsa/

  1.     Auto’s

Uiteraard zullen we hoofdzakelijk rijden met de Ginetta G55 rijden welke het nauwst aansluit bij de FunQ Ginetta G55 die we ook op het circuit gebruiken. Deze auto kan je downloaden via volgende link: www.funq.be/g55.zip

Deze Ginetta is een G55 2012 GT4 auto, zoals ook de auto die wij op circuit inzetten.  Er zijn online ook nog andere varianten van de Ginetta G55 te vinden waaronder  de recentere G55 supercup en de G55 GT4, welke we niet gebruiken. Ook zijn alle wagens in de originele funQ livery, met een verschillende accentkleur.

  1.     circuits

Er zal gebruik gemaakt worden van zowel standaard circuits van Assetto Corsa als van niet standaard circuits. Het betreft vooral de circuits waar funQ actief is of al een evenement georganiseerd heeft. Deze circuits kunnen hier gedownload worden: zolderPaul-RicardLedenonDijon-Prenois.

Deze Ginetta is een G55 2012 GT4 auto, zoals ook de auto die wij op circuit inzetten.  Er zijn online ook nog andere varianten van de Ginetta G55 te vinden waaronder  de recentere G55 supercup en de G55 GT4, welke we niet gebruiken. Ook zijn alle wagens in de originele funQ livery, met een verschillende accentkleur.

  1.     Communicatie

Tijdens de competitie kan er gecommuniceerd worden met elkaar via Discord. Deze gratis tool laat toe om met  verschillende deelnemers te praten via de headset. U kan discord downloaden op https://discordapp.com/download . De funQ  Simchallenge groep kan je joinen via deze link: https://discord.gg/XMP4k8S

Bedoeling is dat er makkelijk kan gecommuniceerd worden tussen practice en qualifying sessies door. Het is niet de bedoeling om mensen te storen tijdens de wedstrijd met nodeloos gebabbel. Dit om de concentratie niet te verstoren.

Belangrijk: We vragen iedereen om de “push to talk”  functie in te schakelen bij: “app-instellingen“ => “spraak en video” =>”push to talk”. Deze functie zorgt ervoor dat uw microfoon enkel ingeschakeld wordt wanneer u een knop op uw stuur indrukt. Dit om te vermijden dat ieders omgevingsgeluiden uitgezonden wordt naar de andere deelnemers, en zo de concentratie verstoren.

  1.     Broadcasting

Sommige wedstrijden zullen live gestreamd worden op ons facebook kanaal. Dit voor de fans die live willen de wedstrijd volgen, of voor de deelnemers die achteraf de wedstrijd nog eens willen bekijken. Hierbij wordt een bot ingeschakeld die steeds automatisch schakelt naar  de deelnemer die op dat moment het dichtste bij een andere deelnemer rijdt ( kleinste interval).